IMELI SMO SE ODLIČNO!

Vzletišče Podpeč je po več kot desetletju znova oživelo. Letalsko prireditev je obiskalo ogromno število radovedih obiskovalcev, ki so se lahko popeljali na vožnjo z motornim letalom, helikopterjem, ali skočili s padalom. Vrhunec prireditve je imel kar tri dele: nore akrobacije z akrobatskim letalom, ki jih je v zraku in tik nad tlemi izvajal pilot Tomo Poljanec, demonstracija reševanja v primeru balonarske nesreče, ki so jo izvedli PDG Podpeč s pomočjo drugih gasilskih društev ter helikopterjem Slovenske vojske. Tretji vrhunec pa je bil obisk predsednika Republike Slovenije, g. Boruta Pahorja s soprogo.

Predsednik RS g. Pahor je po ogledu osrednjih dogodkov na prireditvi spregovoril s številnimi piloti razstavljenih letal, med katerimi je bilo tudi Pipistrelovo električno plovilo. Mnogi, tudi najmlajši obiskovalci, pa so predsednika navdušeno pozdravili.

Da je bila prireditev dobro zasnovana in izpeljana je potrdilo veliko zanimanje in prihod vseh glavnih televizijskih medijev, tako so imeli člani Aerokluba in PGD Podpeč kar nekaj dela pri podajanju izjav za osrednje informativne oddaje na dan državnosti.

Uradni del prireditve se je zaključil s slovesnim govorom župana občine Brezovica in spodbudnim nagovorom predsednika države vsem gasilcem, ki so vedno pripravljeni priskočiti na pomoč v kriznih situacijah.

Sončno vreme, pestro dogajanje in čudovito prizorišče bo še dolgo ostalo v lepem spominu tako obiskovalcem kot članom Aerokluba in PGD Podpeč, ki že snujemo načrte, kako bomo prireditev prihodnje leto še bolj obogatili in popestrili. Foto utrinke iz Letalske prireditve in prikaz reševalne vaje v primeru balonarske nesreče si oglejte v galeriji. Za obujanje spominov in skominov še video utrinek izpod rok zvestega člana Aerokluba Ljubljana.