Dejavnosti

Čas je, da začnete z dogodivščinami

Pridružite se nam, naučili vas bomo leteti in si z vami delili nebo!

helicopter, aerial, pilot-923119.jpg
Šolanje pilotov

Z letošnjim letom smo ponovno pridobili licenco za šolanje motornih pilotov (PPL/A). Šolanje poteka ob stalnem nadzoru izkušenih učiteljev letenja na letalu MAULE MXT7-180A. Za pridobitev licence športnega pilote je potrebno opraviti 120 ur teoretičnih predavanj in minimalno 45 ur letenja z našimi inštruktorji letenja. Po končanem šolanju je potrebno narediti izpit pred pooblaščenim izpraševalcem. Po uspešno opravljenem letenju si lahko nato sposojate naše letalo za svoje raziskovanje neba nad nami.

Motorno letenje

Letalo MAULE MXT7-180A je štiri sedežno motorno letalo. Letalo je tako konstruirano da je sposobno vzletati na krajših travnatih letališčih ali vzletiščih ravno takih kot je domače letališče Podpeč. Če ste imetnik licence športnega pilota in bi vas zanimalo samostojno letenje se lahko včlanite v AEROKLUB Ljubljan in po preizkusu znanja letenja z našim instruktorjem začnete najemati letelo za svoje potrebe.

aviation, glider, air sports-4247693.jpg
Jadralno letenje

Jadralno letalo Schleicher K7 je dvo sedežno letalo ki je zelo primerno za šolanje in začetek jadralnega letenja. V našem klubi imamo par zelo izkušenih jadralnih instruktorjev ki vas bodo z veselje popeljali v nebo. Če pa ste lastnik licence jadralnega letala vas vabimo da se nam pridružite in tvorno sodelujte pri ponovni vzpostaviti jadralne sekcije. V prihodnjem letu načrtujemo tudi razširitev dovoljenja za učenje letanja DTO 018.

hot air balloons, dawn, sunrise-4561267.jpg
Balonarstvo

Sekcija v okviru AEROKLUBA LJUBLJANA je bila ustanovljena leta 1976. Nekaj zanesenjakov kluba začne z izdela prvi balon po načrtih ing Feleta. Sposobni člani ta balon uspešno sestavijo in prvi poleti se zgodi čez dve leti 1978. Prelomnica balonarstva se zgodi ob ustanovite balonarske šole , ki je bila zelo dolgo edina v Sloveniji. Izšolali smo preko 60 pilotov balona in 8 učiteljev pilota balona ki še danes uspešno in varno letijo po našem in tujem nebu. Kar predstavlja veliko večino slovenskih pilotov .

Komercialne storitve

Z nami se je možno zapeljati tudi nad našo prelepo Slovenijo zato vam predlagam da nas pokličete na telefon 041 282 181.

Cenik letenja in storitev

Opis.